Conferències

Mentre estàs a l’atur, treballa amb les idees!

Aquesta  és una conferència taller que demana la participació activa dels pares i mares i que vol mostrar una visió de l’optimisme més com a una  actitud davant la vida que com a una manera de ser. L’objectiu és aportar coneixements i eines pràctiques per entrenar i millorar l’optimisme dels fills i filles i també, és clar dels mateixos pares i mares. Parlarem de l’optimisme “intel.ligent” que fuig d’una visió simplista del “tot anirà bé”, i aposta per educar actituds del tipus “veig que me’n puc sortir”.

L’entusiasme, el primer pas cap a la innovació!

La conferència demostra com qualsevol procés d’innovació comença per l’entusiasme de les persones que l’impulsen.

Davant la incertesa, mirada possibilista

Aquesta és una conferència que desgrana aspectes del tot necessaris per afrontar aquesta situació, de present i de futur, marcades per la incertesa. Es pot adreçar tant a emprenedors com a empreses.

La conferència vol aportar una mirada possibilista al futur dels joves i dóna eines perquè aquests aprenguin a teixir aquest futur.

Creativitat Caminant

Sabem que caminar ajuda a reduir l’estrès, també a relaxar-se, tonifica la musculatura i el sistema cardiovascular i és molt recomanable quan cal reflexionar i aclarir idees.

¿Però perquè és beneficiós i recomanable vincular l’activitat física al treball creatiu? Doncs perquè a banda de tonificar el cos i practicar la respiració, s’activaran els processos d’incubació mental en que el nostre cervell processa la informació.

En aquesta formació aprendràs caminant, pensaràs mentre et mous.

Continguts:

Consideracions bàsiques

  • per caminar bé
  • per pensar de forma creativa.
  • per pensar i caminar

Com beneficia el pensament creatiu al funcionament del negoci.

*La sessió formativa té una durada de 3 hores, de les quals 1,5 són caminant amb cap dificultat.

*cal portar bon calçat i aigua i alguna cosa per menjar)

*per pensar . (cal portar llapis i paper)

Pensa amb les mans

Pensar amb les mans és una manera de fer visibles, concretes i tangibles les idees. Sovint, quan tenim un projecte al cap, ens costa materialitzar-lo, i explicar-lo i per tant convèncer.

Aquesta sessió, convida als assitents a construir les seva BOX, amb els elements essencials dels projecte (sigui personal, academic, professional, social)…

La sessió s’articula a partir d’una BOX, cada participant la seva, iguals totes però que acabaran diferents cadascuna d’elles. Un element senzill però que pot contenir moltíssimes coses. Un descobriment, un regal, un detall, una gran sorpresa.

Una conferència taller que no deixa ningú indifferent.

L’entusiasme, el primer pas cap a la innovació!

Sense entusiasme i sense motivació no hi pot haver innovació.

En el decurs dels 45 minuts de durada de la conferència es va desgranant la relació entre un i altre concepte. L’entusiasme parla de persona i la innovació ho fa sobre objectes o serveis, on rau el punt d’unió? Qualsevol innovació ve donada per una o vàries persones que després d’un procés, han trobat una idea, l’han explorat, han vist que aportava valor, i l’han posat en funcionament. Perquè es doni aquest procés, calen recursos, cal temps, cal domini i saber sobre la matèria, cal coneixement del mercat, però cal sobretot, una força fonamental, que és l’entusiasme de la gent, de l’individu i del grup.

És una xerrada motivadora apta per a molts col·lectius. Especialment apta per a organitzacions que vulguin renovar-se.

Construir futur amb mirada emprenedora

Aquesta conferència s’adreça a un públic jove i dóna moltes pistes sobre com teixir un futur amb una mirada emprenedora. Tenir aquesta mirada significa conèixer-se bé, ser capaç de generar alternatives i possibilitats i sobre tot ser capaços d’anticipar futurs possibles a partir de tirar endavant petits o grans projectes.

Ensenyar a conviure amb la incertesa

Com podem educar els fills per a un futur que desconeixem, que canvia cada dia que passa?

Inevitablement, quan eduquem ho fem en base a models que hem heretat, bé perquè els hem après, bé perquè nosaltres mateixos els hem rebut. Però quins referents tenim per discernir a quina edat, per exemple, és prudent que els nostres fills tinguin mòbil? O quan poden obrir el seu perfil a facebook? O com els expliquem que encara que estudiïn una especialitat potser treballaran en una altra? I com aquestes, tantes i tantes altres decisions.

La xerrada dura aproximadament una hora. S’il·lustra amb un power point i s’hi demana una certa participació dels pares i mares. 

La màgia del futur, tot és possible!

La conferència vol aportar una mirada possibilista al futur dels joves i dóna eines perquè aquests aprenguin a teixir aquest futur.

Més ordre, més planificació i menys discussions.

Aquesta  és una conferència que parteix de l’evidència de que  un dels motius que més discussions i malestar generen en una família tenen la causa en la manca d’ordre i de planificació dels nostres fills/es.

Hi ha moltes millores que es poden introduir i que permeten, d’una banda ajudar-los a millorar en la seva productivitat i eficàcia i de l’altre a aconseguir un clima més tranquil en el dia a dia de casa.

I tu, quin Minion ets?

Aquesta és una conferència que s’ adreça als alumnes dels darrers cursos de primària i també és adequat per a 1er de la ESO i té per objectiu parlar de la motivació i l’autoconeixement.

La conferència pretén fer-los reflexionar sobre quins són els seus objectius de millora i dóna pautes per entrenar la seva capacitat d’autorganitzar-se.

Està especialment indicada per a inicis de curs.

10 claus per Entrenar l’Optimisme. Clauer i instruccions d’ús.

Aquesta  és una conferència taller que demana la participació activa dels pares i mares i que vol mostrar una visió de l’optimisme més com a una  actitud davant la vida que com a una manera de ser. L’objectiu és aportar coneixements i eines pràctiques per entrenar i millorar l’optimisme dels fills i filles i també, és clar dels mateixos pares i mares. Parlarem de l’optimisme “intel.ligent” que fuig d’una visió simplista del “tot anirà bé”, i aposta per educar actituds del tipus “veig que me’n puc sortir”.

Com educar els fills per fer-los més decidits? Podem entrenar la iniciativa?

Aquesta xerrada pretén fer reflexionar els pares i mares sobre la importància d’educar els ens i nenes i els i les joves en la iniciativa i l’entusiasme. Vol donar orientacions sobre com ajudar-los a tenir més empenta per començar les activitats i projectes i perseverança per continuar-los. Dos valors que cal treballar i entrenar perquè són competències que els ajudaran a tenir una actitud positiva i possibilista davant la vida. 

La xerrada dura aproximadament una hora. S’il·lustra amb un powerpoint i, com que és un entrenament, es proposen i es practiquen alguns exercicis. 

Educar els més petits: una gran oportunitat!

Una conferència adreçada als pares i mares de nens d’educació d’educació infantil. Parlarem d’educar en l’optimisme, en la possibilitat, en la iniciativa i en al creativitat.

Si aquesta etapa dels 0 als 3  anys és realment tant clau, com ho hem de fer per estimular-los i acompanyar-los en els seus aprenentatges i en ajudar-los a ser emocionalment intel·ligents?