Creativitat i Pensament Visual a l’educació #ensenyo amb imatges

Has tingut la necessitat d’agafar un paper i un llapis quan estàs pensant una nova idea o un projecte? Sovint pensem millor quan dibuixem paraules i gargots que ens ajuden a clarificar allò que està en la nostra ment.

El visual thinking (pensament visual) comprèn un conjunt de mètodes, tècniques i recursos visuals per presentar idees, mostrar resultats, fer anotacions gràfiques o fomentar el treball col.laboratiu. Podem fer servir eines digitals, però és sobretot un mètode manual que utilitza el dibuix, les paraules i frases curtes, els esquemes, per fer fàcil la comprensió. Crea composicions visuals expressives que converteixen en simple la informació complexa.

El visual Thinking fa visible el pensament, transforma el pensament abstracte en informació gràfica, àgil i significativa fent servir esquemes, paraules clau i icones.

En un entorn tant saturat d’informació i elements digitals, resulta motivador i sorprenent l’ús del visual thinking perquè permet personalitzar i clarificar la informació que transmetem.

Els nostres alumnes viuen en aquest entorn cada cop més visual i la utilització d’aquest tipus de pensament aporta enormes beneficis a l’aula. Permet transformar la informació complexa en simple, ajuda a fixar l’atenció, la memòria i sobretot és molt motivador.

Aquest curs t,aporta eines i recursos per fer-te competents en el VT i puguis utilitzar-lo a l’aula per fer les teves explicacions però alhora, puguis ensenyar als teus alumnes a fer-lo servir per les seves anotacions, treball , organització, avaluació i d’altres usos que hi torbaràs.