Valors d’emprendre a primària

Taller de creativitat

Aquest taller vol apropar el professorat al món de la creativitat. A través de l’experiència del propi taller, el professorat descobrirà com, amb unes determinades condicions d’entorn, alguns nous coneixements, forta motivació i algunes eines, podem educar amb creativitat i per la creativitat.

Formadors de la competència emprenedora

Entenem l’emprenedoria com a una actitud davant la vida que requereix de certes habilitats i coneixements per afrontar la vida amb mirada possibilista. El fet de crear empreses és una de les maneres d’emprendre, però no pas l’única. Emprenem des de ben petits, iniciatives, projectes, activitats… Si analitzem de què es nodreix el fet d’emprendre, veurem que hi ha molts aprenentatges que, de treballar-los amb rigor ajudarà als joves a créixer en la seva autonomia i iniciativa.

Jocsperemprendre

Aquest curs dóna eines als i les mestres per utilitzar el material de jocsperemprendre és un conjunt de propostes àgils, fàcils d’aplicar, útils i novadoses pera aconseguir que els nens i nenes aprenguin i sobretot entrenin algunes habilitats i valors essencials en el fet d’emprendre. jocsperemprendre és un material aplicable a l’hora de tutoria, però es pot fer servir també mentre es treballa alguna matèria curricular i sobretot, quan volem posar en marxa algun projecte. Jocsperemprendre aglutina un conjunt de materials que permeten l’autoconeixement dels nens i nenes, el descobriment d’alguns valors fonamentals i eines bàsiques per estimular-ne la seva creativitat.

Els 10 valors de l'emprenedoria

“Això s’hauria de treballar des de l’escola”. Sentim aquesta expressió cada cop que viem una mancança en la nostra societat. Hi ha una clara tendència a traslladar al sistema educatiu la responsabilitat d’educar en un munt d’aspectes que es consideren del tot imprescindibles per viure i sortir-se’n en el dia a dia. Possiblement un dels pilars fonamentals de l’educació dels petits, és formar persones i formar-los des de valors i virtuts fonamentals. Avui sentim parlar d’emprenedoria arreu, i malauradament ho associem a la virtut de crear empreses. Emprendre vol dir viure, i fer.ho , amb entusiasme, amb seny, amb esperit de col.laborar, amb humilitat i amb esforç i responsabilitat……Possiblement necessitaríem un full sencer per definir bé l’actitud humana de tirar endavant i no rendir-se. Això és emprendre. Si volem traslladar-ho al món educatiu, especialment a primària, cal fer un esforç important per educar. sobretot, en valors. Aquest curs vol donar eines als i les mestres per apostar d’una manera rigorosa, amena i rica, el món dels valors de l’emprenedoria. Com conceptualitzar-los, com experimentar-los, com verbalitzar-los i com garantir que es posen en acció en diferents situacions.

Entrenar la competència emprenedora a les escoles

Entenem l’emprenedoria com a una actitud davant la vida que requereix de certes habilitats i coneixements per afrontar la vida amb mirada possibilista . El fet de crear empreses és una de les maneres d’emprendre, però no pas l’única. Emprenem des de ben petits, iniciatives, projectes, activitats….. Si analitzem de què es nodreix el fet d’emprendre, veurem que hi ha molts aprenentatges que, de treballar-los amb rigor des de que els nens i nenes són petits, els ajudarà a créixer en la seva autonomia i iniciativa.

Una maleta de recursos per entrenar la creativitat

La creativitat és avui un requisit indispensable per viure en una realitat canviant. Conèixer i tenir confiança en el propi enginy és una de les eines que han de permetre els nens i nenes i els i les joves mantenir una actitud positiva front els diferents imprevistos davant els qual s’enfronten a la vida. Desenvolupar l’habilitat creativa és un entrenament que els allunyarà de la paràlisi que provoca el fet d’esperar que les solucions a un problema vinguin de fora i els proporcionarà la seguretat de donar ales a la seva imaginació i enginy independentment de les circumstàncies externes.

També et pot interessar...