Formació en l’àmbit educatiu

Formadors de la competència emprenedora

Aquest taller vol apropar el professorat al món de la creativitat. A través de l’experiència del propi taller, el professorat descobrirà com, amb unes determinades condicions d’entorn, alguns nous coneixements, forta motivació i algunes eines, podem educar amb creativitat i per la creativitat.

Jocs per emprendre

Aquest curs dóna eines als i les mestres per utilitzar el material de jocsperemprendre és un conjunt de propostes àgils, fàcils d’aplicar, útils i novadoses pera aconseguir que els nens i nenes aprenguin i sobretot entrenin algunes habilitats i valors essencials en el fet d’emprendre. jocsperemprendre és un material aplicable a l’hora de tutoria, però es pot fer servir també mentre es treballa alguna matèria curricular i sobretot, quan volem posar en marxa algun projecte. Jocsperemprendre aglutina un conjunt de materials que permeten l’autoconeixement dels nens i nenes, el descobriment d’alguns valors fonamentals i eines bàsiques per estimular-ne la seva creativitat.

Els 10 valors de l’emprenedoria

Aquesta és una conferència que desgrana aspectes del tot necessaris per afrontar aquesta situació, de present i de futur, marcades per la incertesa. Es pot adreçar tant a emprenedors com a empreses.

“Això s’hauria de treballar des de l’escola”. Sentim aquesta expressió cada cop que viem una mancança en la nostra societat. Hi ha una clara tendència a traslladar al sistema educatiu la responsabilitat d’educar en un munt d’aspectes que es consideren del tot imprescindibles per viure i sortir-se’n en el dia a dia. Possiblement un dels pilars fonamentals de l’educació dels petits, és formar persones i formar-los des de valors i virtuts fonamentals. Avui sentim parlar d’emprenedoria arreu, i malauradament ho associem a la virtut de crear empreses. Emprendre vol dir viure, i fer.ho , amb entusiasme, amb seny, amb esperit de col.laborar, amb humilitat i amb esforç i responsabilitat……Possiblement necessitaríem un full sencer per definir bé l’actitud humana de tirar endavant i no rendir-se. Això és emprendre. Si volem traslladar-ho al món educatiu, especialment a primària, cal fer un esforç important per educar. sobretot, en valors. Aquest curs vol donar eines als i les mestres per apostar d’una manera rigorosa, amena i rica, el món dels valors de l’emprenedoria. Com conceptualitzar-los, com experimentar-los, com verbalitzar-los i com garantir que es posen en acció en diferents situacions.

Entrenar la competència emprenedora a les escoles

Entenem l’emprenedoria com a una actitud davant la vida que requereix de certes habilitats i coneixements per afrontar la vida amb mirada possibilista . El fet de crear empreses és una de les maneres d’emprendre, però no pas l’única. Emprenem des de ben petits, iniciatives, projectes, activitats….. Si analitzem de què es nodreix el fet d’emprendre, veurem que hi ha molts aprenentatges que, de treballar-los amb rigor des de que els nens i nenes són petits, els ajudarà a créixer en la seva autonomia i iniciativa.

Progama d’entrenament d’habilitats emprenedores a secundària

L’emprenedoria és una habilitat que es pot ensenyar però sobretot cal ENTRENAR-LA de la mateixa manera que entrenaríem qualsevol esport, demana objectius, mètode, hàbit i bons entrenadors. Aquesta és una proposta d’entrenament de les habilitats emprenedores aplicades a l’educació. L’emprenedoria és un procés, no una aptitud innata Si vols realitzar aquest curs a la teva escola, contacta en el formulari.

 No li expliquis, fes-li viure. Fes flipar els teus alumnes!

Els qui ens dediquem a la docència anhelem un tresor permanent: voldríem veure els nostres alumnes constantment motivats, atents i amb ganes de saber.

Com aconseguir presentar els continguts de forma atractiva., convincent, sorprenent i impactant? Com fer-ho per r que comprenguin , aprenguin s’emocionin i mostrin tot el seu interès?

Aquest curs aporta un mètode, pràctic per fer aconseguir presentacions a l’aula d’alt impacte.

Ensenyar amb imatges. Visual Thinking per docents

Els nostres alumnes viuen en un  entorn cada cop més visual i la utilització del pensament visual aporta enormes beneficis a l’aula. Permet transformar la informació complexa en simple, ajuda a fixar l’atenció, la memòria i sobretot és molt motivador.

 

Aquest curs aporta eines i recursos per fer-te competents en el VT i puguis utilitzar-lo a l’aula per fer les teves explicacions però alhora, puguis ensenyar als teus alumnes a fer-lo servir per les seves anotacions, treball , organització, avaluació i d’altres usos que hi torbaràs.

Durada: aquesta formació pot durar de 8 a 12 hores

Metodologia: és un curs del tot pràctic i amb un gran nombre de recursos. A més és molt divertit

Taller de creativitat

Aquest taller vol apropar el professorat al món de la creativitat. A través de l’experiència del propi taller, el professorat descobrirà com, amb unes determinades condicions d’entorn, alguns nous coneixements, forta motivació i algunes eines, podem educar amb creativitat i per la creativitat.

Una maleta de recursos per entrenar la creativitat

La creativitat és avui un requisit indispensable per viure en una realitat canviant. Conèixer i tenir confiança en el propi enginy és una de les eines que han de permetre els nens i nenes i els i les joves mantenir una actitud positiva front els diferents imprevistos davant els qual s’enfronten a la vida. Desenvolupar l’habilitat creativa és un entrenament que els allunyarà de la paràlisi que provoca el fet d’esperar que les solucions a un problema vinguin de fora i els proporcionarà la seguretat de donar ales a la seva imaginació i enginy independentment de les circumstàncies externes.

Vols subscriure’t al meu butlletí electrònic?