Algunes “pistes” per avançar en els projectes

Algunes “pistes” per avançar en els projectes

Són només pistes, o sigui, pinzellades que ens ajuden a traçar un camí. Les vaig llegir en el llibre d’en Punset “Excuses per no pensar” i em van semblar de molt sentit comú i tremendament útlis. Les he anat adaptant a mesura que les he compartides amb persones que cada dia tiren endavant amb el seu projecte de trobar o inventar la seva feina.

  • Proposar-se petites fites. Està clar que en tot projecte perseguim un objectiu final, per exemple, si estem a l’atur, l’objectiu final és trobar feina. Però ens ajuda molt el fet de fixar-nos petites fites assolibles que vagin en el camí d’arribar allà on ens havíem proposat. En l’exemple de l’atur, pot ser fer un curs de formació, aprofitar per cuidar algun aspecte de la vida personal que teníem més descuidat,……..
  • No corris, camina. La pressa és mala companya, no ens deixa temps per pensar i a més ens estressa.
  • Explica les teves idees, comparteix-les. Tenir idees és un acte individual, però en compartir-les aquestes creixen, es validen i es fan grans.
  • Si no n’estàs convençut, no convenceràs els altres. Qualsevol projecte, vol convèncer algú. Si aconseguim apassionar-nos amb allò que estem fent, ho encomanarem als altres.
  • Si no surt a la primera, tornem-hi! La força de voluntat és una de les eines de més potència amb la que comptem els éssers humans.
I per útlim, estar a oberts a conèixer, nova gent, noves idees, nous llocs, nous projectes, aquesta és una font inesgotable d’idees que alimentaran el nostre projecte.