Busca una nova manera de presentar-te

Busca una nova manera de presentar-te

Presentacions creativesEn el nostre dia a dia professional tenim moltes ocasions per presentar-nos i presentar les nostres idees i els nostres projectes. Què ho fa que tant sovint assistim a presentacions tant tremendament avorrides?

Pensa per un moment en alguna presentació que t’hagi agradat molt i que recordis especialment. Què va fer la persona en qüestió?:

  • et va sorprendre?
  • et va fer participar?
  • et va fer sentir?
  • et va emocionar?
  • et va fer reflexionar?
  • et va fer riure?

Recordem aquelles persones o aquelles presentacions  que d’alguna forma ens han impactat, bé perquè ens han fet pensar, ens han fet sentir o ens han fet actuar

Vet aquí alguns suggeriments per presentar-te de forma més ogirinal.

La primera cosa que cal que recordis els que som molt ràpids jutjant si val la pena posar interès o no en allò que estem a punt de sentir. Sembla que el marge és només de 10 segons. Si en aquest breu termini de temps no han aconseguit captar la nostra atenció. Desconectem. Així doncs, HEM D’APROFITAR ELS PRIMERS 10 SEGONS!!!!!

I per fer-ho ens cal una premissa fonamental: PREPARACIÓ!!!!!!!!

1- Qüestiona’t les assumpcions bàsiques: segur que cal començar de la forma títpica…..”hola, sóc la Maria, gràcies per haver-me convidat,…..?..així es com començata tothom!!!!! Pots fer-ho diferent?

2- Si pots generar espectativa abans, molt millor…per exemple tuitejant alguna cosa abans de la presentació, enviant un mail, un video,…..

3- Habitualment demanem als nostres interlocutors que mirin i escoltin, els podem involucrar d’alguna altra manera? els podem fer tocar alguna cosa?, els podem emocionar?, el podem fer pensar?,….

4- Fes servir tots els canals possibles, per exemple en la teva manera de vestir?, en la decoració del lloc on estàs?, en els materials que els lliuris, en la forma de presentar les teves idees,….absolutament tot comunica

5- Atreveix-te a repensar la forma com habitualment et presentes i presentes les teves idees, segur que no ho pots millorar?