CREATIVITAT EXPERIENCE.

CREATIVITAT EXPERIENCE.

Sota aquest nom neix una nova manera d’entendre un curs de formació o una conferència qualsevol.

Fa pocs dies vam viure l’experiència formativa al voltant d’una taula. En Jordi Guillem, un dels millors cuiners del país del moment, va construir un menú en base al tota la seva professionalitat i una enorme creativitat. Jo em vaig encarregar de descobrir el pensament creatiu que hi havia darrera de cada plat.

Vam construir plegats un dinar i un curs de creativitat, un maridatge perfecte per aprendre, compartir, i fer viure els comensals/alumnes una experiència creativa.

Cada plat venia d’una tècnica de creativitat concreta i així vam anar construint un programa culinari i formatiu que ens vam menjar, vam sentir i vam aprendre. El postre final va ser elaborat de forma conjunta per a tots plegats

Aprenem quan experimentem , i de la vivència extraiem una reflexió sobre el seu significat. Fruit d’aquest procés és quan podem assimilar un concepte més abstracte perquè ho hem viscut i ho hem sentit. Es tanca el cercle qual som capaços de traslladar aquest aprenentatge a una altra experiència.

Si els que som docents expliquem menys i fem viure molt més allò que volem transmetre aconseguirem que, els qui participin de les nostres formacions aprenguin molt més.

Personalment em proposo crear moltes més CREATIVITAT EXPERIENCE….més enllà d’una aula, més enllà d’una explicació, EXPERIÈNCIES SENSORIALS I FORMATIVES.

HO ANIRÉ EXPLICANT I COMPARTINT