des de Cornellà

des de Cornellà

Amb ganes de tirar endavant, amb mirada atenta, cap endins i cap enfora, amb imaginació i amb esfroç (molt d’esforç) hem de poder fer front a una situació de desocupació. Aquest era el missatge que  vaig voler transmetre en  un curs adreçat a emprendors a Procornellà de Cornellà del Llobregat. 20 persones, cadascun amb la seva idea, 20 voluntats, 20 il.lusions.
Els volia explicar que el seu entorn és ple d’oportunitats i que val la pena intentar aprofitar-les, sense obviar, en cap moment, les dificultats del moment.
Però aviat em vaig adonar de que les 20 persones que tenia davant eren 20 exemples de tenacitat, de ments despertes, de gent amb ganes d’aprendre una mica més per afrontar el seu projecte.
Projectes, els seus, pensats i imaginats arrel de la seva experiència laboral anterior. El que no funcionava en el seu antic lloc de treball , o aquelles feines que ningú no feia, o aquell talent que van demostrar….Aquests són els detonants dels seus nous projectes!
Allò que els manuals diuen d’observar l’entorn i les macances dels altres per trobar una oportunitat de negoci.
En aquestes setmanes de veure perillar les economies d’un país, de sentir diàriament les incerteses que ens envolten, m’apassiona sentir gent com ells que lluiten pel seu somni, que aprenen, que expliquen i que tiren endavant.
Per a ells, la meva més sincera felicitació i gratitud pel que vaig aprendre; tant de bo l’entusiasme s’encomanés amb la mateixa facilitat que ho fa el pessimisme.