Entrenar per emprendre

Entrenar per emprendre

No fa massa dies per davant de casa meva va passar la cursa dels 10km. Moltes de les persones que hi corrien, joves i grans, prims i grassos, ràpids i lents, s’estranaven en aquesta fita. De ben segur que si una bona part dels atletes haguessin estat preguntats un parell d’anys enrere sobre les seves habilitats en l’art de córrer curses, haurien fet anar l’expressió “jo no vaig néixer per córrer”.


Veient la varietat d’estils, éra ben evident que alguns i algunes tenien el que en diem “habilitats innates”. Vol dir que els resulta més fàcil que no pas a d’altres fer esport i córrer llargues distàncies. Però l’experiència ens demostra que la voluntat (actitud + esforç+ hàbit) i l’entrenament esdevenen els elements necessaris per practicar aquest i qualsevol esport o aprenentatge.


Encara que la genètica no ens hagi dotat de caracterísitques especials per la pràctica d’una habilitat, la tenacitat i l’entrenament faran que arriben a aconseguir la fita que ens marquem. I aquest raonament que sembla correcte per l’art de córrer, ho és també per l’art d’emprendre.


Són moltes les habilitats a entrenar. Mostro a continuació en format vídeo la presentació d’uns quants entrenaments que ens ajudaran a avançar en la cursa particular de l’emprenedoria i que aniré publicant en properes dates. Sobre tot, sense pressa i cadascú al seu ritme! 

Hace pocos días presencié una carrera de 10km. Muchos de sus participantes, jóvenes, mayores, delgados, gordos, rápidos, lentos se estrenaban en esta meta. Seguro que si a una buena parte de ellos, les hubiesen preguntado hace tan solo un par de años sobre su habilidad en el arte de la carrera, habrían dicho “yo no nací para correr”.
Viendo la variedad de estilos, era evidente que algunos y algunas de ellos, tenían lo que llamamos “habilidad innata”. Esto significa que les resulata más fácil hacer deporte y correr largas distancias. Pero la experiencia demuestra que la voluntad (actitud+ esfuerzo + hábito) y el entrenamiento resultan elementos necesarios para practicar éste o cualquier otro deporte o aprendizaje.

A pesar de que la genética no nos haya dotado de características especiales para la práctica de una habilidad, la tenacidad y el entreno harán que llegamos a conseguir la meta que nos marquemos. Y este razonamiento que parece correcto en el arte de la carrera, lo es también en el arte de emprender.

Son muchas las habilidades que hay que entrenar. Muestro  a través de este video la presentación de unos cuantos entrenamientos que nos ayudarán a avanzar en la carrera particular del emprendimiento y que iré publicando en próximas fechas. Pero sobre todo, sin prisa, cada uno a su ritmo!