Estiu creatiu!…

Estiu creatiu!…

Ara sí ja tenim l’estiu aquí!Un moment excel.lent per descansar i per reconnectar (deliberadament canvio la paraula desconnectar per reconnectar).
Per pura supervivència convertim en rutina tot allò que és susceptible de ser-hi convertit. Si podem estalviar esforç i energia en els centenars d’activitats que fem al llarg del dia (i que moltes són exactament les mateixes que hem fet el dia anterior) ho fem.
La rutina ens facilita la vida. Els itineraris que fem dintre del nostre supermercat habitual, els rituals abans d’anar a dormir, l’itinerari de casa a la feina…i un munt de coses que repetim “sense pensar”.
Aquesta manera de fer tant tremendament pràctica i útil ens permet funcionar quasibé en “modo pilot automàtic”.
La cara fosca d’aquesta manera de fer és que rutina i creativitat casen malament. La creativitat és la capacitat de combinar allò que és conegut de forma novedosa. Però per fer-ho cal canviar la nostra mirada.
Què et sembla si aprofites l’estiu per “reconnectar” és a dir remirar amb mirada nova allò que tens més aprop i veure-hi coses, atributs, detalls, subtileses que abans no havies vist.
Et proposo un petit repte, durant aquest periode estiuenc aniré explicant algunes eines ben senzilles que et poden servir per reconnectar amb tu mateix/a i amb la teva creativitat. Et suggereixo que si tens fills, petits o grans per casa, practiquis també amb ells.

Començarem avui per la tècnica de l’estranyament que no és altra cosa que provocar de forma deliberada una percepció nova mirant de forma diferent o traient la realitat de context.

Exemple: fes un estranyament sobre la teva sala d’estar……imagina que ara mateix tens una visita inesperada a casa. Entra per la porta de la sala…. què no t’agradaria que veiés i que els teus ulls ja s’han acostumat a veure….. potser la cortina està torta?, aquell fil del llum que fa mesos que has de tallar? potser aquella taca a la paret? o aquell calaix que no tanca bé?…..
Mira la teva realitat quotidiana com si fossis un estrany/a, què hi veus?
Benbingut estiu!!!!

Tags: