idees dibuixades pel 2018

idees dibuixades pel 2018

Avui és dia de balanç i de propòsits. Escriure en un full una llista d’objectius i intencions a perseguir en el proper any, ens ajuda a concretar i sintetizar allò que volem aconseguir. És del tot recomanable fer-ho, ens permet definir un camí i alhora poder valorar, en el decurs dels mesos si estem lluny o aprop d’allò que ens havíem marcat.
El més habitual és fer una mena de pluja d’idees de tot allò que tenim en ment i desitgem. El risc de caure en una mena de pensament empobrit, com l’anomena Robert Sharma en el seu llibre “El monjo que es va vendre el Ferrari”, és alt. Ens diu que una persona té uns 60.000 pensaments al dia, però un 99% d’aquests són iguals que els del dia anterior. Seguint aquesta lògica, és altament provable que els objectius que ens plantegem pel 2018 siguin molt semblants als que ens vam plantejar al 2017.

És per això que et proposo una manera diferent de plantejar-te els reptes del nou any. Utilitza el pensament creatiu, és a dir, l’ús deliberat d’eines que et permetin pensar millor i tenir idees diferents i útils

(pots fer servir un dibuix com el que et suggereixo per escriure/dibuixar els teus propòsits)
1- Focus :es tracta de que triis d’entre els teus reptes, dues o tres coses en les quals vulguis aportar veritables millores. Els focus han de ser concrets, de forma que et permetin focalitzar bé la teva atenció. Escriu 3 o 4 focus que vols abordar en el decurs de l’any.
2- Qüestionament: Tenim millors idees si ens fem bones preguntes. Dues eines per pensar millor
Tècnica de l’estrella: és una tècnica que fuig de la valoració simplista de “coses bones” i “coses dolentes” i et permet fer cinc reflexions més profundes. Mira-la en el dibuix i aplíca-la a la teva valoració 2017/2018
Tècnica endarrera i endavant: per decidir sobre el futur, primer hem d’entendre el passat. Aquesta tècnica t’ajuda a crear un pont entre l’any anterior i el present i futur.

Fes servir aquestes eines si et serveixen, però sobretot, no deixis d’imaginar, somiar, posar-te reptes, buscar millores i gaudir mentre ho fas. Dibuixa-ho, pinta-ho, escriu-ho! Que el teu 2018 sigui com tu l’hagis dissenyat!!!!