Imaginar somnis grans!

Imaginar somnis grans!

Et proposo un exercici, segueix les instruccions de forma tant realista com et sigui possible. Fes servir tots els teus sentits, observa els colors amb la teva ment, escolta els sorolls, capta les olors….

Imagina que estàs caminant i veus lluny un establiment on hi ha un gran cartell on hi diu GIMNÀS. Hi entres, sents el soroll de nens i nenes divertint-se, les parets estan plenes de fotografies amb homes i dones musculats. El teu nas capta l’olor d’esforç (per dir-ho d’alguna manera). T’endinses en el gimnàs fins arribar a la porta d’una sala on hi diu : SALA D’HALTEROFILIA. Fas girar el pom de la porta i hi entres. Mires a dreta i esquerra i hi veus un munt d’aparells per enfortir la musculatura. A l’altre extrem hi ha una taula  baixa i a sobre unes peses i al seu costat un cartell que indica 100kg.
Quan et digui “ja” imagina que n’aixeques una amb tota la força que siguis capaç d’aplicar.
Prepara,t, els peus ferms a terra, agafes una mica de magnesi en pols que trobaràs al costat perquè absorbeixi la humitat de les mans, agafa la pesa amb les dues mans. Agafa fort. Jo contaré fins a tres i quan digui “amunt”aixeca els 100kg per sobre del cap.
¿Prepara’t?: Un, dos, tres…..perdona!!!! Un moment!!!! M’he equivocat, no eren de 100kg sino de només de 10kg. No importa, aixeca-les igualment. Amunt! Per sobre del cap una miqueta i ara ja pots abaixar-les lentament.
I ara et pregunto: què has pensat quan t’he demanat que aixequessis 100 kg? Com t’has sentit? i quan t’he dit que eren 10 i no 100 kg però que els aixequessis igualment?
Quan apuntem més enllà del propòsit, aquest sembla més petit……Així que SOMIA GRAN pels teus projectes, tindràs molta més força per aconseguir els teus reptes.

Ara que estem a l’inici de l’any i que normalment afrontem aquestes dates amb una certa perspectiva, val la pena imaginar-nos objectius molt ambicionsos en les diferents facetes de la nostra vida. Pensar mentalment en els esforços que ens caldria fer per aconseguir-los i a continuació tornar al nostre objectiu realista i valorar que potser no és tant difícil com havíem imaginat aconseguir-ho
Aquesta és una tècnica molt utilitzada en creativitat per ajudar el nostre pensament a pensar més enllà  dels límits que sovint ens autoimposem. El “Salt de quantia” (aquest és el nom tècnic que té) ens obliga a ampliar la ment i la imaginació fins a un repte molt superior. El fet d’imaginar com ens prepararíem per a aquest repte fa que generem un tipus d’opcions que mai no hauríem intentat. Potser en alguna d’aquestes trobem una proposta original
Imagina que tens un blog i et proposes escriure diàriament. És un repte ambiciós, perquè els que escrivim sabem que comporta molta dificultat fer-ho assiduament. Què hauries de fer per fer realitat aquest objectiu? Possiblement, crear una mena de rutina i hàbit que passi per reservar una estona cada dia, si pot ser a la mateixa hora, llegir més del que ho fem habitualment, tenir una atenció més plena a tot el que passa al nostre voltant per trobar la inspiració sobre el què escriure, especialitzar-te més sobre un tema, tenir una llibreta de notes on anotar possibles temes per possibles posts……

Tornem a la realitat, potser no cal escriure un post a diari, però no són interessants totes les idees que hem tingut per arribar a aquest objectiu ambiciós? Quedem-nos doncs en el camí i potser no tant en el destí, haurà valgut la pena!