La màgia de la caixa de colors

La màgia de la caixa de colors

IMG_6436 Entro a la papereria, i m’adreço a la secció on hi ha les caixes de colors i materials per pintar. Trio, remeno, comparo i finalment em quedo una caixa de 24 retoladors. Ja espero arribar a casa per estrenar-la.

En fer-ho penso que encetar la caixa té molt a veure amb encetar el nou curs.

Em ve de gust, en tinc ganes, em sento motivada: els colors, nous de trinca, no tenen desgast, pinten tant bé. Les puntes són esmolades i la tinta és ben viva. Una mica semblant al que ens passa als qui tenim un calendari escolar. U de setembre tot a punt d’estrenar, amb ganes renovades i la tinta carregada

24 colors diferents: infinitat de possibilitats. Els puc fer servir per pintar, per fer els meus mapes mentals, per posar color a les noves idees, per destacar la informació important, per organitzar els diferents temes…..M’agrada imaginar el munt de coses que puc fer amb ells de la mateixa manera que com m’agrada imaginar què em depara el nou curs.

Els 4 llapis que encapçalen aquest post dibuixen els 4 temes als quals dedicaré bona part de les meves classes, xerrades i textos escrits. El groc, color de l’alegria i les idees representa la CREATIVITAT. Un dels temes que avui, més m’apassiona. Ensenyar a pensar millor i de forma més original és del tot possible i a través de les meves classes aconsegueixo aportar eines que funcionen de veritat.

He triat el púrpura per simbolitzar la FORÇA DE VOLUNTAT. Enguany estreno una xerrada adreçada sobretot a pares i mares per refelxionar sobre quina pot ser la millor pedagogia per ajudar els fills a enfortir la seva autodisciplina sense caure en la rigidesa.

El verd vol representar el convenciment de que amb un acurat entrenament podem millorar les nostres HABILITATS I DESTRESES EMPRENEDORES. Un programa d’entrenament cada cop més provat que adreço a les persones que volen engegar el seu negoci però també als docents que necessiten recursos per millorar la competència emprenedora dels seus alumnes I per últim el color blau, símbol de l’ordre i la planificació que dibuixa el nou tema d’aquest curs: les METODOLOGIES ÀGILS aplicades al món educatiu. Metodologies que ajuden a planificar, a pensar de forma visual, a tenir una mentalitat de millora permanent, a crear equips esbelts i àgils que funcionin bé i de forma eficient.

La màgia d’aquesta caixa de retoladors rau en que és bonica, té color, fa bona olor, em motiva, em recorda la infantesa i em porta a encetar la llibreta del nou curs on vull dibuixar el que somio, el que planifico ,el que penso i el que desitjo. Et convido a fer-ho…..deixa’t portar pel color! Molt bon inici de curs!