M’he enamorat!

M’he enamorat!

No deixo de pensar-hi, li veig totes les gràcies, m’emociona recordar els moments que vam viure plegats, em fa sentir feliç i em cal explicar-ho.

No són aquest els símptomes de l’enamorament?. Així em sento des de que vaig conèixer una escola,  La Comarcal, i una gent, mestres i docents apassionats de l’educació i compromesos per a una model d’escola, un model de gestió i m’atreviria a dir, un model de país.

Cada racó d’aquella escola té el seu significat, dins i fora les aules. Els passadissos eduquen, perquè et qüestionen, perquè t’ensenyen, perquè et diverteixen. Però sobretot perquè hi veus nens i nenes treballant i aprenent amb un somriure als llavis i acompanyats dels seus companys. Mestres que entren i surten de les aules guiant el seu aprenentatge 

Som a l’hivern, i un arbre del pati, despullat de fulles em crida l’atenció. Moltes cintes de colors, lligades a les seves branques, es mouen al ritme del vent. Què representa?, pregunto. És l’arbre dels somnis on  els pares i mares escriuen què volen per l’educació dels seus fills. Aquell mateix dia al vespre se celebrarà una xerrada per a ells, el nom EDUCAR ÉS ESCRIURE cartes al futur per Angèlica Sátiro.

Ho he de reconèixer, va ser amor a primera vista. Només entrar un grup de més de 150 nens i nenes ens esperaven amb unes cançons preparades que em van arribar al cor. Parlaven d’una escola que enamora i ho van aconseguir.


Tot el que he descrit fins ara és pedagogia, és metodologia és innovació. Aquesta escola cooperativa i d’altres tantes que van participar a l’Escola d’hivern d’AKOE aposten per la partipació, per la formació permanent, per la innovació, pel descobriment de noves eines que afavoreixin l’aprenentatge.


Però el que de veritat m’ha captivat és que parlin d’enamorar, que parlin de somnis de futr, de que construeixin somnis amb els pares i mares, que parlin de felicitat, que traspuin  valors en cada gest i en cada espai.


És evident que és una gran feina d’equip, d’un gran equip de persones que estimen l’educació i se la creuen i que tenen al capdavant el lideratge d’una persona que encarna les virtuts d’una gran MESTRA de la vida, la Imma


Si vols aconseguir un somni, primer l’has de somiar. 
Gràcies, la Comarcal per demostrar que és possible aconseguir una escola innovadora i rigurosa que parteix de la PEDAGOGIA DE L’ENAMORAMENT.