Mirada turista tot l’any

Mirada turista tot l’any

Mirada turista tot l’any

Quan fem de viatgers, sigui en un lloc proper o llunyà, en una sortida d’un dia o de quinze dies adoptem quasi de forma immediata el que podríem anomenar una “mirada turista”.
Detalls que passarien inadvertits en el nostre entorn habitual, passen a ser objecte de la nostra atenció quan estem “modo viatge”.
Michael Michalko, un dels experts en creativitat més prestigiosos del món diu “ Canvia la forma de mirar les coses i les coses que mires canviaran”.
I justament aquesta és la meva proposta en aquest post, un petit repte que no és altre que aconseguir mantenir la mirada turista durant tot l’any i en la nostra quotidianitat.
I de què parlo? Doncs de 10 actituds que poden ser molt i molt vàlides per aconseguir incorporar unes bones dosis de creativitat en el nostre dia a dia:

1- Afrontar sense por allò que és desconegut. Justament amb la mateixa naturalitat amb que ho fem quan arribem a una nova ciutat, amb decisió i ganes de descobrir.
2- Disposats a abandonar la rutina, a sortir-ne per experimentar i aprendre.
3- Deixar-se sorprendre per les petites coses, posant atenció en els detalls i en tot allò que crida la nostra atenció. Ja s’encarregarà el nostre cervell de fer associacions i aportar-nos noves idees.
4- Actitud curiosa, de voler saber, de voler descobrir.
5- Fixar-nos i interessar-nos en com actuen les persones dels altres indrets. Com resolen problemes comuns i situacions senzilles o complexes.
6- Immortalitzar els moments a través d’una fotografia (de fet de moltes fotografies)… de la mateixa manera que resulta molt convenient immortalitzar aquelles idees que de vegades apareixen de forma fugissera i que si no recollim, desapareixen.
7- I molt sovint aquestes fotografies es comparteixen i és també aquesta una bona actitud a mantenir, la de compartir i explicar aquelles projectes que emprenem i tirem endavant.
8- Sovint la nostra sortida respon a un planificació. Aquesta capacitat d’anticipar-se al futur és també una actitud molt recomanable de mantenir perquè esdevé clau per millorar la nostra productivitat personal.
9- Però les coses no sempre surten com les havíem previst i per tant la necessitat d’adaptació que cal en qualsevol sortida és la mateixa que necessiten en el treball dels nostres projectes.
10- I per últim afrontar els reptes amb una mirada il.lusionada que tanta energia i emoció positiva ens aporta

Deia l’escriptor Arthur Koestler que res no és més trist que la mort d’una il.lusió. A veure si aconseguim, mantenint aquestes 10 actituds de la mirada turista, continuar amb aquesta energia quan el treball més feixuc s’imposa.