Pensa, com et sents?

Pensa, com et sents?

FullSizeRender L’emoció i el sentiment acompanya l’emprenedor. Projecte i persona van tant del bracet que es fa difícil separar emoció i raó. La incertesa de saber si ho fas prou bé, si en seràs capaç o no, si econòmicament serà viable, si podràs donar a coll a tota la feina que et ve a sobre o pel contrari estaràs plegat de mans.

Atura’t i pensa…com et sents avui? . Per fer-ho et suggereixo IKONIKUS  joc que fàcilment es pot trobar a les llibreries i que et pot servir com a estímul per fer la reflexió. Tria’n una a l’atzar, la que surti. A mi m’ha sortit la que apareix a la fotografia. Deixa anar la teva imaginació i pensa i anota les paraules que et venen al cap quan associes la imatge a la pregunta: Com et sents avui respecte al teu projecte?

A mi em suggereix….(aquestes són les associacions que fa el meu cap que no tenen perquè ser les teves)

  • Em suggereix un cactus i em fa pensar en la necessitat d’aprofitar tots el recursos que tinc a l’abast encara que semblin escassos. Aprofitar els recursos em porta a pensar a que podria aprofitar aquesta reflexió per fer una entrada al bloc i compartir-ho que és justament el que estic fent en aquests instants.
  • El cactus em porta també a pensar en senzillesa, potser més que senzill, auster, net…. i miro al meu voltant i veig que tinc la taula massa plena i que això em fa difícil la concentració i m’omple de massa distraccions. S’acosta el moment de planificar el proper curs i em cal fer neteja i ordre per endreçar les meves idees. M’hi posaré aquesta tarda….;-)
  • El cactus de la fotografia te diverses branques, i això em porta a diversitat, possibilitats, alternatives,… Penso que, malgrat l’estiu és sempre un moment que fa patir una mica en el meu sector perquè baixa molt la feina, he d’aprofitar per dibuixar-me sobre paper (en un mapa mental) totes les possibilitat i alternatives que tinc davant i soc capaç d’imaginar. Això em permet mirar amb perspectiva i imaginar i somiar, el fet d’adoptar aquesta manera de fer et predisposa a la proactivitat.

Aquesta tècnica, si t’hi atures un moment t’obliga a respondre d’una manera diferent a la pregunta “Com et sents avui repeste al teu projecte”. No hi val només un bé o malament, o tinc por, o no sé com anirà….et predisposa a buscar, pensar i sentir més enllà de les obvietats.

Avui entrenarem aquesta activitat amb els emprenedors de Sant Sadurní d’Anoia.