Pensar el 2019 amb dibuixos

Pensar el 2019 amb dibuixos

Queden molt poquetes hores perquè acabi el 2018. M’agrada encetar l’any havent pogut fer un reflexió sobre com ha anat el que finalitza i com m’agradaria que fos el venider. Enguany vull aportar algunes eines visuals que van més enllà de la tradicional planificació pròpia d’aquestes dates.

Una llibreta, un llapis o retolador, algun color i el gust i el plaer de pensar i plasmar ,més enllà de les paraules, les nostres idees. No estic parlant de dibuixar de forma realista sino sinzillament de fer gargots o d’utilitzar petits esquemes que ens ajudin a imaginar més enllà del límit que sovint ens posa el llenguatge escrit.

El primer dels dibuixos és el mapa del magnetisme ( de Vanina Gallo) en el qual fem servir l’iman com l’element que atrau tot allò que ens agradaria pel 2019. Després d’escriure el que vols en cadascuna de les boles, pots donar un pas més i pensar què pots fer per aconseguir allò que has desitjat.

El segon dels dibuixos és el jardí de l’energia encomanadissa.( de Vanina Gallo ) Has de comenaçr per la columna central que vol ser una autopista. Escriur-hi aquí tot el que té a veure amb els compromisos i les obligacions. tot allò que creus que has de complir tant en la vida personal com en la professional. Vindria a ser el que dona resposta al ” hauria de”, “cal que…” Fet això et convido a imaginar que obres una gran finestra que dóna a questa jardi dibuixat. Què hi veuries si no tinguessis límits, ni de temps, ni de diners….Quines serien les teves aspiracions, somnis, fantasies, …atreveix-te a imaginar i escriure allò que mai t’has atrevit. Quan tornis a mirar la carretera, pensa que tu ets el responsable de pensar com gastes el teu temps.

I voldria acabar aquesta entrada amb un tercer suggeriment. Tots acostumem a portar la nostra agenda, digital o en paper per anotar els compromisos i les tasques a fer, alguns porten o portem també un diari que recull amb més o menys assiduitat l’esdevenir dels dies. Et faig un suggeriment, t’atreviries a encetar enguany una llibreta de dibuix?. Es tracta d’una eina personal que va amb tu a tot arreu i que vol, simplement copsar instants signficatius. Pot ser un simple gargot, acompanyat amb paraules, amb algun element enganxat record del moment….Una mena de diari dibuixat que convida a imaginar i a repensar la realitat. Una eina que t’ajudarà a mirar de forma molt més tranquil.la i conscient l’instant, el moment i l’ara …

Amb aquests tres suggeriments tanco el post i aprofito per desitjar-te un 2019 ple de somnis, de projectes i d’il.lusions i que tots ells els plasmis sobre paper. És el primer pas per fer-los tangibles! que el dibuix t’hi acompanyi!