Reflexions sobre educació……

Reflexions sobre educació……

Fa un parell de mesos, en la meva pàgina professional del facebook ( facebook.com/mariabatetelsvalorsdemprendre) vaig agafar l’hàbit de compartir algunes de les meves lectures, vinculades a l’emprenedoria, a la creativitat, a l’educació….
Ho faig amb els 400 caràcters que permet cada missatge….o sigui que ha de ser una idea breu i clara. El món de l,educació, reflexiu i profund en aquest entorn ràpid, fugicer, frívol…….A jutjar pel nombre “d’impressions” (nombre de persones que l’han llegit) que cadascun d’aquests missatges té, deu generar el seu interès.
A mi m’ajuda a consolidar aquella idea, perquè el fet d’escriure reté ,de forma notòria, en el nostre cervell, aquell coneixement. A banda,  crec que és necessari compartir idees, compartir lectures, compartir pensaments……
És curiós, les reflexions que cito provenen de mestres de la creativitat, o de psicòlegs, i filòsofs, de professionals del món de l’empresa…..perquè els mestres i pedagogs escriuen tant poc?
Aquestes són algunes reflexions de les que penjo al facebook:
Reflexions de Sir Ken Robinson sobre l’educació:

“La clau per a la transformació de l’educació no està en la estandarització sinó en la personalització, descobrir els talents individuals de cada nen, i posar-los en situacions en que vulguin aprendre i puguin descobrir les seves passions.”


Reflexions d’ Eduard Punset sobre l’educació:
“Al llarg de la vida resulten essencials una bona autoestima, una millor capacitat per gestionar les emocions, més sensibilitat enfront les emocions d’altres i una habilitat interpersonal més bona; els fonaments de totes aquestes aptituds es construeixen a l’infància.”