Simultànies d’assessorament

Simultànies d’assessorament

Quan el meu fill era petit jugava a escacs. Sovint participava de tornejos on es podien veure adults realment destres en l’estratègia dels escacs, m’impressionava. Però el que realment em tenia corpresa eren les simultànies. Les partides simultànies d’escacs són un esdeveniment en el qual un jugador (generalment un Mestre o un Gran Mestre) juga múltiples partides a la vegada contra diversos jugadors que estan en una categoria inferior en el seu nivell d’habilitat. Em semblava fascinant com una persona sola podia tenir al cap les jugades de tants taulers a l’hora i moure fitxa amb aquella facilitat front un munt de jugadors que tenien al cap la seva única i individual estratègia.

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet em va demanar que fes una intervenció en la seva setmana de l’emprenedoria que és apunt de començar. Com tants ajuntaments petits, veuen la necessitat de donar suport a persones emprenedores però temen organitzar un esdeveniment al qual assisteixi un públic molt poc nombrós. Havia d’imaginar una intervenció “de petit format” . En el sentit que el fet que s’apuntessin pocs emprenedors no fos viscut com a fracàs sinó com a objectiu. Pocs emprenedors però amb un projecte clar i amb ganes d’aprendre i resoldre.

L’experiència em diu que quan un emprenedor/a  quan assisteix a un acte d’aquest tipus, vol aprendre, però també vol resoldre els seus propis dubtes, les seves pors …De fet quan faig formació per a persones que volen engegar el seu projecte s’aconsegueixen moments àlgids quan aconseguim poder aplicar a cada concepte a necessitats reals de les persones que hi participen.

Cada emprenedor juga la seva estratègia quan imagina el seu futur negoci. La meva professió m’ha portat a veure, escoltar i acompanyar centenars d’emprenedors i això em dóna una visió que pot ser d’utilitat pels qui comencen.

La meva ment, quasi de forma inconcient va rebuscar a la memòria, “individualització”, “diferents emprenedors alhora”, “estratègia”…i va aparèixer el que anys enrere vaig viure amb el meu fill. Les simultànies d’escacs. Eureka! Proposaré unes simultànies d’assessorament. El tauler serà el CANVAS de cada emprenedor i la meva funció la de Gran Mestre.

Potser és agoserat, però el risc forma part de l’aventura d’educar!

Això serà aquesta setmana!!!!!!