Dos dessitjos pel nou any: MÉS CREATIVITAT I MENYS PESSIMISME

Dos dessitjos pel nou any: MÉS CREATIVITAT I MENYS PESSIMISME

L’any 2011 s’acaba i en fer-ho en comença un de nou, el 2012. La tradició, bons costums i educació ens han ensenyat que a mesura que s’acosta el 31 de desembre, i encara durant els primers dies del nou any, desitgem a coneguts, amics i estimats, uns dotze propers mesos venturosos.
Però enguany aquest imatge “de pessebre” sembla haver-se transformat. No és estrany que en desitjar un “bon any” rebem com a resposta: “però si diuen que el 2012 serà pitjor….” i així l’encarem.
Aquest escrit que és d’opinió, vol ser-ho també d’expressió de dos desitjos. El primer és un desig que demana més creativitat pel 2012. L’eina més potent de que disposem els éssers humans és la imaginació, i la creativitat és aquesta imaginació posada a treballar. Manllevo una idea de l’expert en creativitat Sir Ken Robinson que diu que és la creativitat individual i col.lectiva la que ha CREAT la vida que avui tenim, i és justament aquesta creativitat la que ha de fer possible RECREAR de nou la vida que volem.
I si com ell diu, la creativitat s’aprèn igual que s’aprèn a llegir, doncs aprenem-ne, el moment ho reclama!
I l’altre desig pel 2012 és el de foragitar el pessimisme. Aquest estat que fa que exagerem la part més catastròfica de qualsevol esdeveniment, i que s’està convertint ràpidament en la forma com els més joves contemplen el món i el seu futur. Em sembla del tot necessari evitar que el pessimisme s’atrinxeri en la nostra ment. El precursor de la psicologia positiva, Seligman, explica com el pessimisme lluny de ser fluctuant, s’enforteix amb cada contratemps i ben aviat acaba essent independent de les causes externes que l’han provocat.
En resum idees i més optimisme, que no vol dir veure-ho tot de color rosa, sino ser capaços d’explicar de forma més realista les causes del que ens passa.
Més creativitat i menys pessimisme per aquest 2012, la societat ho necessita i  les futures generacions encara més.