Quan alumnes i docents flipem a l’aula

Quan alumnes i docents flipem a l'aula

Quan alumnes i docents flipem a l’aula

Avui ha acabat l’Escola d’Estiu del Col.legi de Llicenciats de Barcelona. Com cada any hi imparteixo un nous curs. Arran de tot el que he anat aprenent, llegint, investigant i prototipant durant el curs escolar, organitzo una proposta formativa llarga i intensa però que vol ser útil i motivadora.

L’apassionant món del Visual Thinking, la meva pròpia experiència en la participació en el TED, m’han portat a preparar un curs que ajudi els docents a construir una classe d’impacte. El que jo anomeno una “classe llimona”. No m’atrevia massa a popularitzar el títol que vai posar al curs ” Fes flipar els alumnes, no li expliquis, fes-li viure”.

L’èxit de convocotària ja apuntava l’interès. El nombre màxim de 30 places va quedar sobrepassat i han estat 32 alumnes (tots ells docents) que han assistit amb rigorosa puntualitat a cadascuna de les sessions.

He mirat d’evidenciar-los un sistema per construir classes, rigoroses, d’impacte, motivadores, que trasformin la informació complexa en senzilla, sempre amb la finalitat última de millorar l’aprenentatge i motivació dels seus alumnes.

El darrer dia ho han posat tot en pràctica. Jo els volia fer flipar i han estat ells els que m’han flipat! Us deixo una mostra d’imatges.

Moltes gràcies profes!!!!!!