Del “voldria fer” al “faig”…

Del “voldria fer” al “faig”…

Estem plens de bones intencions, d’objectius que ens plantegem i que queden en bones voluntats, en desitjos no realitzats. Aquests dies, immersa com estic en l’escritura, i per tant en la recerca, de mètodes per ajudar els joves a emprendre, vull compartir en aquest post una tècnica senzilla per ajudar-nos a definir i seguir els nostres propòsits.


Hi ha sempre un requisit bàsic i imprescindible CAL POSAR-HO PER ESCRIT!


Recordem que val més un llapis petit que una gran memòria!
La tècnica en qüestió es diu SMART i respon a :
S (específic)
M (mesurable)
A (assolible)
R (realista)
T (temps, assolible en el temps)


Per aconseguir una fita i seguint les recomanacions de la tècnica, cal especificar-la, fer-la ben explícita sobre el paper, escriure de forma clara quin és aquest objectiu que volem aconseguir. D’altra banda ens cal poder-la mesurar, plantejar-nos repetes que siguin de veritat assolibles. Posar-hi la justa ambició però que aquesta no ens allunyi de la seva consecució, fem que siguin fites realistes. I per últim i molt important, el temps. Aquest be que ens iguala a tots i que alhora ens fa tant diferents depenent de com l’utilitzem.


Si aconseguim habituar-nos (fer hàbit) al fet d’escriure els nostres propòsits i seguir-los amb  rigor estarem molt més aprop de fer-los realitat


Acabo amb una frase ja molt sentida, però que val la pena repetir-nos!


vigila tus palabras, se convierten en acciones; vigila tus acciones, se convierten en hábitos; vigila tus hábitos, se convierten en carácter; vigila tu carácter, se convierte en tu destino …. Nuestro carácter es el resultado de nuestra conducta”