Programa d’acompanyament d’equips

“Allò que distingirà les organizacións intel.ligents de la resta serà la seva capacitat d’aprendre”

PETER SENGE

SOBRE EL PROGRAMA

En un entorn cada cop més dinàmic i complex, l’èxit d’un equip no només es basa en la seva capacitat tècnica, sinó també en la seva coherència, intel·ligència emocional i sobretot en la seva habilitat per aprendre col·lectivament. Aquest programa d’acompanyament d’equips està dissenyat per abordar les necessitats fonamentals que impulsen la cohesió i l’eficàcia en un entorn de treball col·laboratiu.

Aquest programa no només es centra en el desenvolupament de les habilitats individuals i col·lectives dels membres de l’equip, sinó que també posa un èmfasi significatiu en la creació d’un espai segur iconfiable.

A través de sessions dissenyades amb l’objectiu de construir aquesta atmosfera de seguretat psicològica, els participants es veuran animats a iniciar i participar en converses franques sobre les dinàmiques observades dins de l’equip. Aquesta pràctica pretén posar en evidència els patrons recurrents i abordar àrees específiques que requereixenmillora, tot amb la meta última de convertir-se en un “millor equip”.

L’enfocament en la creació d’aquest espai protegit és fonamental per fomentar la transparència, la confiança i la col·laboració efectiva dins de l’equip, establint així les bases necessàries per al creixement i la coherència col·lectiva.

Cada equip aprèn d’una manera diferent. Alguns ho fan a partir d’una conversa, d’altres en un curs de formació o en una sessió de coaching o generant idees per un projecte.

Tant és, el que compte és que es generi aquest aprenentatge compartit, i no sempre és fàcil. Aquest programa vol acompanyar l’equip en el format que necessiti, en una sessió puntual o en un acompanyament en el temps.

Pot ser en format formació o en una dinamització puntual d’una o diverses sessions. Una mirada externa és crucial per al creixement i desenvolupament continu de l’equip. Permet una mirada més objectiva que pot identificar patrons i dinàmiques de comportament que podrien passar desapercebuts per aquells que estan immersos en l’entorn de treball diari.

La mirada externa també fomenta un espai segur per a la comunicació oberta i l’expressió honesta de preocupacions. Els membres de l’equip poden sentir- se més disposats a compartir les seves inquietuds o debilitats amb algú que no estigui directament implicat en la jerarquia interna, afavorint així un clima de confiança i col·laboració.

PER QUÈ ESCOLLIR AQUEST PROGRAMA?

  • Per ajudar l’equip a aprendre de forma conjunta
  • Per definir el propòsit de l’organització de forma clara i visible
  • Per tenir una eina (BRIDGE) i una diagnosi que aclareixi els models decomportament dels membres de l’equip
  • Per tenir converses encara que siguin difícils
  • Per incorporar eines visuals en la gestió de l’equip
  • Per millorar la creativitat col·lectiva
  • Per donar i rebre bons feedbacks
  • Per millorar la motivació de l’equip

QUÈ APRENDREM?

1. L’equip té clar quin és el PROPÒSIT COMPARTIT?

Un equip amb un propòsit clar i compartit és un equip amb una direcció clara. A través d’aquest mòdul, els participants tindran l’oportunitat de reflexionar i articular el seu propòsit, creant una base sólida per a la seva col·laboració

2. Per què ens comportem com ens comprtem? Avaluació de les Dinàmiques Relacionals amb BRIDGE:

Entendre com els membres de l’equip interactuen és clau per a un rendiment òptim. Amb l’ús de BRIDGE, es proporcionarà una visió objectiva de les dinàmiques relacionals, permetent als participants ajustar i optimitzar la seva col·laboració.

3. Pot millorar la forma com l’equip aborda les converses difícils? .

Intel·ligència Conversacional: La comunicació efectiva és fonamental per a la cohe- sió de l’equip. Aprendre les habilitats de la intel·ligència conversacional permetrà als membres de l’equip expressar-se amb respecte, enfrontar converses difícils amb confiança i millorar la comunicació global.

4. Si no ho veig, no em moc:

El llenguatge visual és una einaque ens ajuda a mobilitzar equips. Introduir les eines del Visual Thinking en el lideratge proporciona una dimensió addicional a la comunicació i la presa de decisions. Els líders visualment astuts poden guiar els seus equips de manera més efectiva i assegurar-se que tots comprenguin la visió compartida.

5. Com ho fem per generar bones idees en equip?

Fomentar la creativitat dins l’equip no només conduirà a solucions innovadores, sinó que també reforçarà la cohesió grupal. Aquest mòdul ofereix tècniques pràctiques per estimular la generació d’idees i la resolució creativa de problemes.

6. Com donar i rebre feedback?

Necessitem dels ulls dels altres per aprendre coses noves, per canviar, per créixer. Aquí aprendrem a potenciar el talent a partir del feedback descobrint les Claus so- bre com rebre i donar feedback.

Necessites més informació?