Per emprendre cal………

Per emprendre cal………

Després d’un any i mig de començar la meva activitat en aquesta aventura sobre “els valors d’emprendre”, puc dir que ,a mesura que m’endinso en el concepte d’emprendre, hi trobo més coses per aprendre i també per explicar.
Què ens mou a tirar endavant un projecte? si som capaços de descobrir-ho, potser serem capaços d’ensenyar-ho, d’explicar-ho, i d’ajudar petits i grans a prendre la iniciativa i tirar endavant.
Al costat d’emprenedors i llegint bibliografia relacionada amb l’emprenedoria i la creació d’empreses, havia arribat a la conclusió de que amb una bona idea, una bona motivació, unes quantes habilitats personals,alguns recursos i un bon projecte, un es capaç de tirar endavant la seva pròpia empresa.
Quan la meva activitat professional m’ha portat a haver d’explicar l’emprenedoria a col.lectius que, d’entrada, no qualificaríem com a emprenedors (nens, joves desmotivats, gent gran, persones desocupades,…) m’he adonat que calen, a més, algunes altres coses. Cal entendre i fer entendre que:
  1. Hem de convèncer-nos de que el nostre cervell és un muscle que cal exercitar i que d’això depèn, en bona mesura, que siguem capaços, d’entomar reptes que potser, avui, ens semblen irrealitzables.
  2. Hem de saber que la creativitat no és un do que tenim o no tenim….sinó que podem aprendre a ser més creatius, hi ha moltes tècniques, bona part d’elles ben senzilles, que ens ho permeten.
  3. Passar de a idea a l’acció és el que ens converteix en emprenedors….i per fer-ho, millor seguir unes pautes planificades i ben pensades, que no pas fer-ho a l’atzar…..
  4. Les nostres emocions marquen, molt més del que pensem, la nostra manera de fer i la nostra manera d’afrontar  nous reptes. Coneixer-les i saber-les gestionar és bàsic per avançar.
  5. Vinculat a les emocions…..saber afrontar amb optimisme el nostre futur és el primer pas perquè aquest sigui reeixit.
  6. Aprendre a comunicar-nos millor és assigantura obligada pels qui volen emprendre.
  7. I per últim, i com a pilars fonamentals, els valors ,que haurien d’estar en la base del fet d’emprendre i que ens empenyen a ser millors persones i professionals.
Després podem parlar de finances i de diners, i de formes jurídiques i de locals, i de producte i de mercat…..tot això és essencial i forma part de la planificació de que parlàvem. Per analitzar-ho hi ha molta bibliografia i molt bona sobre creació d’empreses.
Per què com diu  Victor KÜPPERS, tot és als llibres

Tot és als llibres
Què et preocupa? Liderar millor? 124.256 llibres
Millorar les habilitats? 345.679 llibres
El treball en equip? 342.145 llibres
Tot és als llibres