Visual Thinking

EL VISUAL THINKING com a conjunt d’eines i recursos visuals que s’utilitzen per a millorar la comprensió, és clarament el llenguatge del moment. La seva aplicació en el món de l’educació, de les organitzacions i de les empreses és molt útil i apreciada.

Formació presencial

Visual Thinking per fer un lideratge més visual

Has tingut la necessitat d’agafar un paper i un llapis quan estàs pensant una nova idea o un projecte? Sovint pensem millor quan dibuixem paraules i gargots que ens ajuden a clarificar allò que està en la nostra ment.

El visual thinking (pensament visual) comprèn un conjunt de mètodes, tècniques i recursos visuals per presentar idees, mostrar resultats, fer anotacions gràfiques o fomentar el treball col.laboratiu.  Podem fer servir eines digitals, però és sobretot un mètode manual que utilitza el dibuix, les paraules i frases curtes, els esquemes, per fer fàcil la comprensió.  Crea composicions visuals expressives que converteixen en simple la informació complexa. És una eina d’extremada utilitat per aquelles persones que necessiten compartir i fer comprendre informació als seus equips

El visual Thinking fa visible el pensament, transforma el pensament abstracte en informació gràfica, àgil i significativa fent servir esquemes, paraules  clau i  icones.

En un entorn tant saturat d’informació i elements digitals, resulta motivador i sorprenent l’ús del visual thinking perquè permet personalitzar i clarificar la informació que transmetem.  Esdevé així una eina molt pràctica per als líders d’equips en les organitzacions,  tant per aclarir les idees, per compartir-les, per descobrir alternatives diferents, per convèncer, o per acotar o presentar projectes.

Durada: aquesta formació pot durar de 8 a 12 hores

Metodologia: és un curs del tot pràctic i amb un gran nombre de recursos. A més és molt divertit

 

Ensenyar amb imatges. Formació en Visual Thinking per a docents

 

Els nostres alumnes viuen en un  entorn cada cop més visual i la utilització del pensament visual aporta enormes beneficis a l’aula. Permet transformar la informació complexa en simple, ajuda a fixar l’atenció, la memòria i sobretot és molt motivador.

 

Aquest curs aporta eines i recursos per fer-te competents en el VT i puguis utilitzar-lo a l’aula per fer les teves explicacions però alhora, puguis ensenyar als teus alumnes a fer-lo servir per les seves anotacions, treball , organització, avaluació i d’altres usos que hi torbaràs.

Durada: aquesta formació pot durar de 8 a 12 hores

Metodologia: és un curs del tot pràctic i amb un gran nombre de recursos. A més és molt divertit

Formació on-line

I si vols formar-te en VT per a docents et convido a que vegis el curs que conjuntament amb Carmen Pellicer hem creat i que està penjat de la plataforma de la Fundació Trilema.

Il·lustracions

Si et cal crear una llibreta il.lustrada de treball, resumir alguns documents, plasmar informació de forma gràfica pots contactar amb mi.

Un exemple d’aquesta feina són les il-lustracions molt senzilles, simples i metafòriques que cada mes dibuixo per tal d’acompanyar la comprensió dels interessants i profunds articles educatius de la revista CUADERNOS DE PEDAGOGÍA.

Facilitació gràfica

Resumir i dibuixar en directe allò que una altra persona està explicant facilita enormement la comprensió i focalitza l’atenció dels oients. Aquestes són algunes mostres de diferents facilitacions gràfiques.